Bloggaamisesta Vloggaamiseen – but WHY??

PIIRTÄMINEN: Kolmen Tussin (ja yhden pöljän) Haaste

Täytyy kyllä sanoa, että (ainakin vielä) videoiden teko on ihan hauskaa. Olen tehnyt muutaman videon ennenkin, muutaman Monster High -nukkeihin liittyvän ja jokusen vlogintapaisen, silloin kun joskus bloggailin vielä. Mutta se sitten jäi, kuten bloggaaminenkin. Maistelin silloisen kämppikseni kanssa Bertie Bottin joka maun rakeitakin – ja sitä videotakin katsottiin 4500 kertaa. Mikä oli mielestäni aika hyvä saavutus tällaiselle no-bodylle. (Okei, Monster High -videot saivat 6000-7500 katsomiskertaa, sekin oli ihan hauskaa. 😀 Mutta voi niitä kärkkäitä kommentteja! Kateellisten suut vain paukkuivat. ;D Mutta hyi se oli pelottavaa. Teinit ja lapset on niin vihaisia ja ilkeitä 🙁 Mutta ei niitä voi syyttää. Se aika elämästä on raskasta, kun ei uskalla oikein olla Liian Erilainen, tai tulee kiusatuksi, joten tottakai sitä mielummin piiloutuu negatiivisen hupparin alle, jotta itseen sattuisi mahdollisimman vähän.)

Kun tylsyys iskee… ja asialle haluaa tehdä jotain

Mikä minut sitten pisti tekemään videoita pitkästä aikaa, ja mahdollisesti jopa yrittämään kerran viikossa julkaisua? Tekemisen puute.

(Ja mahdollinen ”Iik Pelkään, Mitä Muut Ihmiset Musta Ajattelee”-ajatuksen peittoaminen.)

Sillä, kun työkokeiluni Moredossa loppui, alkoi se sama vanha virsi, mikä aina ennenkin päiväohjelman puuttuessa: Päivien kuluttaminen youtubevideoita katsellessa. Ja usko vain, kun pystyn ”elämään” koko päivän, jopa viikkoja, saamatta oikein muuta aikaiseksi kuin sohvalla maaten videoita katsellessa. Se on helppoa, sillä se sammuttaa aivot, eikä siihen tarvitse nähdä vaivaa tai kuluttaa energiaa. Heti kun työkokeiluni loppui ja eloni kunnon työttömänä taas alkoi, kyselin työkkäristä, että mitä oikein voin tehdä. Onko jotain, minne voin mennä, jotta päivärytmini säilyisi? Sillä, uskokaa tai älkää, saan paljon enemmän aikaiseksi vapaa-ajalla, kun on jokin paikka, minne mennä päivisin. Vaikka vapaa-aikaa teoriassa onkin vähemmän, minulla on päivän loputtua energiaa tehdä vapaa-ajallani jotain, toisin kuin silloin, jos minulla on ”älyttömästi vapaa-aikaa”. (Tämän saman asian vuoksi etätyöt ovat minulle vaikea paikka. Helpottaa, kun pääsee pois kotoota. Kahvilat on kiva paikka piirtää, esim!!)

AKTIVOINTISUUNNITELMA – no siis eräänlainen…

Joten kyllä, tarvitsin tekemistä. En kestä ajatusta, että päiväni kuluvat vain videoita katsellessa, enkä saa aikaiseksi mitään. Haluan luoda jotain tähän maailmaan, edes jotain. Ja KIITOS MIELENTERVEYSJUMALAT, vaikka pääni onkin varsin henkisesti sekaisin tällä hetkellä, vanha kunnon masennusoire liittyen tekemättömyyteen ei ole vielä vallannut minua. Saan siis aikaiseksi, jos haluan. Nyt on vain itsekurista kiinni, ja herttinen itsekuri on aina ollut minulle vaikea paikka. Pomot on kivoja. :T (Unpopular opinion?)

Mutta videoita? Miksi juuri VIDEOITA? Miten olisi bloggaus? Eikö se olisi helpompaa, vain läpsiä kirjoituksia sen enempää ajattelematta, niin kuin ennenkin?

No bloggausta harkitsin, mutta itse tykkään enemmänkin katsoa videoita kuin lukea. Olen ollut aina vähän laiska lukemaan… Jos teksti ei vie mennessään, en pysty keskittymään. Hmm. Se on vähän kuin työnteko, haha.

VLOG: Sateenkaarta Etsimässä (ja adapteria)

Olen myös aina tykännyt esiintymisestä, mikä on HYVIN PALJON RISTIRIIDASSA sen tosiasian kanssa, että pelkään hieman turhankin paljon, mitä muut ihmiset minusta ajattelevat. Mutta jos minulla on mahdollisuus parantaa ihmisten päivää, saada muut nauramaan tai edes hymyilemään hiljaa mielessään, haluan tehdä sen. Ja esiintyminen + naurattaminen? Videot. Tosin en vielä uskalla näyttää naamaani, mikä on hölmöä, koska aikaisemmat videot olivat naamaani täynnä… *Pohtimishymiö*. Tähän on syynsä, johon ehkä joskus palaan, jos minulla on pokkaa. Ehkä naamanikin näkyy videoilla ennen sitä.

JA HEI, jos haluan OIKEASTI sanoa itseäni hyväksi media-assistentti-ehdokkaaksi, niin tottakai minun pitää oppia käsittelemään videoita enemmänkin, kuin mihin Wanhan kunnon Windows Movie Media Maker kykeni.

”Työkalupakin” sisältö

Vaikka omistan järjestelmäkameran, jolla saan otettua oikein superlaatuisia videoita, päätin lähteä kuitenkin kuvaamaan iPadillä ja iPhonella (jonka minulle lahjoitti rakas kaverini Marras, koska olen köyhä ja ostin mahdollisimman halvan 100€ puhelimen, joka ei muuta kuin lagannut pidemmän päälle. Koska oikein opin… Joten Marras lahjoitti vanhan iPhonensa ja jestas kun toimii!), koska se on helpompaa. Hetken pohdittua, millä lähtisin käsittelemään videoita, kokeilin iMovieta. Muuten joo hyvä, ja varmaan käyttäisinkin sitä vielä, mutta ensimmäinen videoni vaati pikakelausominaisuutta, joka on nopeampi kuin x2, ja tämä oli iMovien maksimi. Ja yllättävän monen (ilmaisen) videoeditointiohjelman pikakelausominaisuus oli yhtä pieni tai jopa olematon, taikka editointimahdollisuudet olivat muuten vähäiset. Olin laiska kikkailemaan, joten…

Oli aika ottaa riski!

Ostin LumaFusion-nimisen ohjelman, joka maksoi n. 30€. Työttömän kukkaro itki tässä vaiheessa, mitä jos en kuitenkaan käytä sitä?! Kääks! ”Hinnasta huolimatta” sanoisin, että vaikka siitä puuttuu muutama oleellinen asia mitä toivoisin, tuohon hintaan se on oikein hyvä ostos, ja kivan simppeli. Ja mun iPad Prolle se on täydellinen. Ainoa, mikä jäi harmittamaan, oli että ostin iPad Pron, jonka sisäinen muisti oli pienin (64 gigaa?). Olisinpa ostanut sen 256 gigan kokoisen laitteen. Mutta tietenkin, ostaessa ajattelin, että tarvitsisin laitetta vain piirtämiseen, niin hankin halvimman mahdollisen, minkä sai isoimmalla ruudulla… Joten tämän hetken videonkäsittely on tyyliä YKSI VIDEO KERRALLAAN, ja no, se MENEE kyllä tällä hetkellä, mutta olisi mukava pitää useampi projekti työn alla pelkäämättä, että tila loppuu kesken. Varsinkin, jos haluan nauhoitella lisää pelivideoita hyvällä laadulla ja käsitellä ne iPadillä. Tosin, pelivideot olisi hyvä syy harjoitella tietokoneella videoneditointia. Ajattelin kokeilla daVinci Resolvea tähän… Mutta se on taas uuden ohjelman oppimista ja sitä on hyvä viivytellä. :—-D

Mutta ehkä tulevaisuudessa, kun minulla on työtä ja enemmän rahaa, voin vaihtaa iPad Pro:n isompaan. Kyllä tälläkin pärjää. NIIN, JA TIETENKIN OPETELLA KÄSITTELEMÄÄN VIDEOITA TIETOKONEELLA.

Videopeleistä puheenollen…
Enimmäinen osa American McGee’s Alicesta on julkaistu!

Aika hauska plussa iPad Pro:lla työskennellessä videoiden parissa on se, että voin milloin vain hypärä ProCreate-ohjelmaan ja piirtää hauskoja reaktiokuvia, joiden käyttöä hyväksikäytin seuraavalla videolla:

PIIRTÄMINEN: Vihaatko piirtämistä? Tuttu tunne. 8 VUODEN ”OLEMATON” KEHITYS

Pyrin julkaisemaan uuden videon vähintään kerran viikossa, keskiviikkoisin. Kanavani on Havaintoharha – Tervetuloa! 😀

_ _ _

Ja tällä postauksella on OIKEASTI korkattu blogi tällä nettisivulla. Nettisivut ovat hyvällä mallilla, olen saanut aika lailla kaiken päivitettyä (ehkä lisään vielä CV:n…) ja ajatuksissa olisi tehdä vielä video-CV, jonka voin lisätä mukaan työnhakuun. Kääks. PYSTYN SIIHEN.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!