Media-assistenttina Moredossa

Olin työkokeilussa Moredo-nimisen assistentti-firman alaisuudessa tammi-kesäkuun 2019. Suurimmalta osin ylläpidin pomoni toista firmaa, Funna Oy:tä. Funna® on lasten agilityyn erikoistuva konsepti, jonka kasvamisessa olin ylpeänä mukana. Työtehtäviini kuului kaikenlaiset media-assistentin tehtävät, kuten esimerkiksi sosiaalisen median ylläpitoa, blogitekstien läpilukua ja kirjoittamista, sekä valokuvaamista ja kuvittamista. Sain työstä paljon irti ja innostusta kokeilla siipiäni kyseisellä alalla. Kokoan alle työnäytteitä tekemistäni hommista.

Kotisivut, bloggaus & sosiaalinen media

Ylläpidin Funnan nettisivustoa sekä sosiaalista mediaa. Työ oli suurimmalta osin englanninkielistä, mikä ei ollut minulle ongelma lainkaan. Läpiluin nettisivuja ja muita tärkeitä tekstejä, kirjoitin blogitekstejä sekä somepäivityksiä.

Valokuva, grafiikka ja teksti minun käsialaani.
Tehtäviini kuului myös uutiskirjeiden luonti. Tässä erimerkki yhdestä, kuvitukset käsialaani. Keksin laittaa hahmot ”puhumaan” puhekuplien avuin, joka teki uutiskirjeestä heti mielenkiintoisemman ja enemmän lapsekkaamman näköisen silti olemalla edelleen asiallinen.

Esimerkkejä kirjoittamastani blogitekstistä löytyy: The Funna® Kids: Meet Fanny! sekä vierasblogipostaus BJAC:n nettisivuille: Funna Agility.

Grafiikka, valokuvaus sekä kuvitus

Fabian, Fanny sekä Funna-koira Cosmo. Funna-hahmot, jotka suunnittelin ja piirsin.

Innostuneena kyvystäni piirtää, Hilma – pomoni – pyysi minua suunnittelemaan Funnalle hahmot. Tyttö, poika ja koira. Sain suunnittelussa hyvin vapaat kädet; ”Piirrä ihan omalla tyylilläsi! Luotan sinuun.”. Tämä hieman jännitti, koska en edelleenkään osaa suoraan sanoa, mikä on oma tyylini. Kuitenkin heti minulle valkeni, millaisen tyylin kuvittelin Funnalle, ja lähdin oitis suunnittelemaan luonnoksia. Kun tukkatyylit olivat päätetty (tämä oli ainoa oikeastaan, joihin pyysin apua. Hilma oli oikein tyytyväinen muuhun suunnittelutyöhöni), lähdin työstämään piirroksia valmiiksi.

Muita piirroksia erilaisiin projekteihin:

Hilma (pomoni) sai mainion idean hyväksikäyttää sarjakuvataustaani.
Piirtämisen lisäksi suunnittelin ja sommittelin sarjakuvan treeniohjeitten mukaan.

Hilma keksi, miten ylittäisimme kielimuurin – Funna kun on kansainvälinen: Sarjakuvat auttaisivat kääntämään erilaiset treenit myös muille kielille, lasten olisi myös helpompi seurata treenien eri kohtia, kun on jotain visuaalista apuna vanhemman selittäessä, miten kyseiset liikkeet tehdään. The Relationship Games for Kids and Dogs by Funna® on ilmainen hauska pieni treenipaketti vahvistamaan lapsen ja koiran suhdetta. Kolme piirtämääni sarjakuvaa on mahdollista päästä näkemään kokonaisuudessaan, kun tilaat Funnan uutiskirjeen.

Pääsin myös muistelemaan, miten kameraa pidettiinkään kädessä. Saatiin otettua taas uutta materiaalia Funna kuvapankkiin.

Pääsin myös suunnittelemaan grafiikkaa Funnan fanikauppaan.

Moredo

Otin Moredolle muutaman edustuskuvan.

Hilma halusi myös jotain hauskaa pientä kuvaavaa piirrosta Moredolle. Keksin luoda pienen gif-sarjan Hilman suunnitelman pohjalta, ja Hilma innostui tästä suunnattomasti. Mikä ei ole parasta kuin saada asiakas iloitsemaan omista töistään. <3 Havaintoharha